Оваа технологија навистина ќе ни овозможи универзално разбирање и премостување на границите меѓу различните јазици. Но ќе треба да почекаме уште малку да стане добра за користење. Како што може да се види од видеото, разговорот меѓу англискиот и германскиот јазик се уште не е перфектен и покрај тоа што демото е направено да биде меѓу тие два јазика. Дали ќе функционира исто толку добро кога ќе имаме преводи меѓу македонски и германски, на пример?

Но, како што велат од Мicrosoft – „Можно е!“

Project Gustav

Еве уште нешто навистина интересно од Microsoft. Заедно со преведувањето во реално време беше преставен и Project Gustav како иден проект. Gustav е технологија која ги претвара реалните движењата на уметникот на дигитална површина во виртуелни движења произведувајќи реалистичен цртеж со правилни движења на четката.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии