Microsoft претстави одлична алатка за стабилизирање на видео

Добри вести доаѓаат од лабораторијата на Microsoft каде истражувачи најдоа начин да ги стабилизираат снимките и да ги направат побрзи. Се работи за софтвер – First-person Hyperlapse – кој ја стабилизира снимката така што и додава нови фрејмови, според анализа на длабочината на полето.

Hyperlapse на Microsoft е дизајниран за GoPro и другите спортски камери, кои најчесто се закачени на кацигата, и најчесто се користат во услови каде е тешко да се стабилизира снимањето. Резултатот од овие спортски камери иако е интересен, за жал e лош, велат истражувачите, бидејќи долгите снимки гледани со нормална брзина се досадни, а ако ги забрзате видеото станува ужасно. Hyperlapse треба да ги реши двата проблеми – да ја стабилизира снимката, и да ги направи таканаречените time-lapse видеата подобри за гледање. За жал, оваа алатка не е достапна за симнување, но би требало да се појави наскоро како Windows апликација.

[youtube]SOpwHaQnRSY[/youtube]

[youtube]sA4Za3Hv6ng[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии