Microsoft Outlook доби Facebook интеграција

Со Outlook Social Connector покрај постови од друштвените мрежи, нуди можност да ги прегледате сите мејлови и атачменти кои сте ги примиле од контактот. Од друга страна нема можност за “Like” или за објавување на статуси на Facebook.

Што се однесува до приватнoста, Outlook ќе ги прикажува facebook информациите само од профилите кои се поврзани со мејлот.

„Според Nielsen67 отсто од глобалната популација ги посетува друштвените мрежи и блогови за да се поврзе, да донесе одлука и да ги заврши работите.“ вели Microsoft додавајќи „Outlook Social Connector не додава друга друштвена мрежа во миксот: напротив им нуди на зафатените луѓе олеснување да им пристапат на мрежите преку Outlook.“

Корисниците на Outlook 2003 и 2007 треба да го симнат и инсталираат Outlook Social Connector-от, додека корисниците на Оutlook 2010 ќе го добијат преку апдејтите.


Get Microsoft Silverlight

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии