Microsoft го ребрендира Windows Phone Marketplace во Windows Phone Store

Борис Кузманов

во Мобилни

Според информацијата која е објавена на Windows Phone Dev Center (под текстот за испраќање на апликација), изгледа дека од Microsoft ќе го ребрендираат Windows Phone Marketplace во Windows Phone Store. Marketplace веќе е заменет со Store и на неколку други страници.

Од компанијата сè уште немаат официјално известување за тоа, но ова нималку не е зачудувачки, бидејќи Windows 8 веќе има свој Windows Store, па најверојатно се работи за синхронизација на брендовите меѓу десктоп и мобилниот ОС, а можеби наскоро ќе видиме и ребрендирање на Xbox Live Marketplace.

„Новиот развивачки центар за Windows Phone има сè што ви е потребно за да создадете одлична апликација и ја додадете во Windows Phone Store, така што целиот свет ќе може да ја види, проба, и купи.“, пишува на страницата за приклучување.

Дополнително од тоа што може да се открие од постот е дека во Windows Phone 8 ќе бидат овозможени микро-трансакции, односно купување од внатре во апликацијата. Но, ова опција нема да биде достапна за корисниците на постари верзии на мобилниот ОС.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии