Microsoft го претстави новиот Windows Live Messenger

Најновиот Live Messenger ги интегрира друштвените мрежи како Facebook и MySpace, пример ќе ги добивате постовите од Facebook на месинџер и доколку коментирате преку месинџерот, тој коментар/пост ќе се појави на вашиот Facebook профил. Покрај друштвените мрежи ќе бидат интегрирани и имејл сервисите, СМСМ и други сајтови за споделување, најверојатно Twitter. Live Messenger ќе има интегриран Bing пребарувач, и опција за HD видео.

Со „Се во едно“ Microsoft можеби и ќе го врати сјајот на месинџерите?

Подолу е видео во кое Дермиш Мета, директорот на Windows Live ги демонстрира новите можности на месинџерот. А тука можете да ја погледнете презентацијата на директорот на Microsoft Стив Балмер кој во Бразил го претстави Live Messenger.

2 коментари на “Microsoft го претстави новиот Windows Live Messenger

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии