Пакетот ги содржи новите верзии на сите вообичаени програми, со нов мени систем, подобрено едитирање на мултимедија… и колаборација на документи во реално време, ставајќи ги документите во „облакот“ достапни од секаде. Со тоа ги најави и новите веб апликации – поедноставени и бесплатни верзии на Word, PowerPoing, Excelt и OneNote.

Интересно, пред самото претставување на пактот, Google реагираше против конкуренцијата кои популарникте Microsoft Word, Еxcell и PowerPoint апликации ќе ми донесат на Google Docs. Имено, во блог пост Google вели дека корисникот треба да се префрли од Оffice 7 на Google Docs, без да трошат пари на Office 10.

Подолу е видео од претставувањето на Office 2010 и SharePoint 2010.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии