Мicrosoft го копира Apple за идеи за Windows 8?

Интересно е што еден од слајдовите на PowerPoint презентацијата е сликата погоре каде се гледа дека Microsoft следи како работат конкуренти, во овој случај Apple, обидувајќи се да открие што се крие зад вредноста за која „луѓето би платиле!“.

Microsoft одбива да коментира за автентичноста на презентацијата, така да и покрај жиговите за доверливост мора да се гледа со резерва на откритието, но сигурно не би ги откриле своите идни проекти.

Меѓу идеите од презентацијата се побрзо стартување на Windows, вклучување на идентитет и препознавање на лице, а можно е продавница за апликации за Windows. Се разгледуваат и хардверските можности, продукцискиот развој на Windows 8 и развивање на трендот. Повеќе за слајдовите од презентацијата, како и детали за идеите и новините ќе најдете на MSFTkitchen.

1 коментар на “Мicrosoft го копира Apple за идеи за Windows 8?

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии