МЕСА: Во Македонија се поставуваат темелите на електронските спортови

„Која е улогата не спортот во психолошкиот развој на младите и може ли да се спореди со традиционалните спортови“, ова е темата на првата емисија од областа на е-спортот во организација на МЕСА.

Гости во оваа емисијата е Тијана Ивановска, магистер психолог и поранешен капитен на Hearthstone тимот на Mischiveous и Александар Младеновски магистар по комуникологија.

„Конечно и во Македонија за првпат се поставуваат темелите на електронските спортови!! Нивното разбирање и протолкување во секојдневниот живот како и влијанието врз младите. Со огромно задоволство ви претставуваме една нова, различна емисија која е предводена од стручни и професионални лица на кои пред сè е-спортот им претставува пасија“, велат од МЕСА

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии