Мега популарната Minecraft ќе биде достапна и во виртуелната реалност на Oculus

Дејан Соколоски

во Свет

Една од најпопуларните игри за десктоп Minecraft не само што ќе биде достапна во виртуелната реалност преку HoloLens, туку Microsoft објави дека играта ќе биде достапна и во виртуелната реалност на Oculus. Веста доаѓа на конференцијата за девелопери за платформата Oculus Connect. Minecraft е единствената игра која Microsoft ја презентираше со HoloLens, но под раководство на Сатја Надела компанијата е тргната во друга насока и компанијата својот софтвер кој го споделува на сите платформи, а Minecraft не е исклучок.

Заедно со ова беше објавено и дека дел од SteamVR насловите кои беа најавени како ексклузивни, сепак ќе бидат достапни и на Oculus. Презентација имаше и софтверот за моделирање, кој на платформата ќе биде своевидна замена за Paint во Windows, вели директорот Брендан Ирбе. Друга голема вест е дека Epic Games започнува да креира видеоигра за виртуелна реалност, Bullet Train, а кусо видео од играта може да видите подолу.

 

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии