Марк Андрисен во 17 твита објасни што треба да знаете за да бидете иновативни

Голем дел од нас го имаат слушнатo терминот „disruptive innovation“, иако ова може да биде збунувачки концепт. За да го појасни, инвеститорот Марк Андрисен со серија од 17 твита точно објасни што се подразбира под овој термин. Марк Андерсен е заслужен за Netscape Navigator, сега можеби заборавен прелистувач кој долго време му беше единствена конкуренција на Internet Explorer, а во поново време е познат по својата работа во Andreessen Horowitz како инвеститор во најиновативните ИТ компании.

2 коментари на “Марк Андрисен во 17 твита објасни што треба да знаете за да бидете иновативни

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии