Мапа на друштвените мрежи за 2010

Регионите се распоредени според статистиката на корисниците, но и според разните влијанија и културни феномени кои се појавуваат од нив. Пример, мапата ги има Планините на пијаните слики од Facebook кој е најголемиот регион што го опкружува Морето на лични информации. Исто, го има и брегот на Rick Roll на YouTube островот.

(via Даниел Јанев)

1 коментар на “Мапа на друштвените мрежи за 2010

  1. Колку е нереален еве пример Фејсбук територијата е помала од оваа на Јутјуб а Јутјуб има повеќе корисници од Фејсбук!

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии