„Мамурлак“ е онлајн игра која ќе ги направи Zoom средбите позабавни

Дали „Zoom“-средбите ви се и премногу здодевни? Добра вест е дека ако сте љубител на друштвени игри, Горјан Јовановски со помош на неколку пријатели креираше онлајн друштвена игра која ќе ви помогне времето да ви помине побрзо.

Мамурлак“ е едноставна игра со карти. Играчот кој го креира „zoom“-повикот треба да ја сподели и страницата со карти. Сè што им е потребно на играчите е нивната омилена пијачка, и потоа картите се отвораат една по една, и играчите ги следат упатствата.

Картите се поделени во три групи: „пиј ако“, „гласање“ и „предизвик“. Во моментов има еден шпил, но има простор за повеќе шпилови, па веруваме дека наскоро ќе бидат додадени.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии