Малите роботи се иднината на доставата

Дејан Соколоски

во Свет

Роботите и автономните колички се иднината на доставата. Можеби не се премногу практични за достава на големи растојанија, но кусите растојанија се одлични за достава со роботи. Starship Technologies неколку месеци ги тестира возилата, а засега немало никаков проблем. Секако можеби главна причина што никој не го допира возилото е придружбата која е постојано присутна. Но, и доколку некој се обиде да ја украде содржината роботот се заклучува, а може и да се следи со точност од десетина сантиметри.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии