Македонските Harlem Shake видеа се прегледани повеќе од 576.000 пати

Интернет феномент Harlem Shake, кој всушност е танц од 80-тите со движење како пијаница, покрај глобалната популарност, достигна и неверојатна бројка на видеа во Македонија. Во моментот на YouTube се наоѓаат повеќе од 40.000 Harlem Shake видеа oд ширум светот кои се прегледани над 175 милиони пати. Што се однесува за локалната „танцувачка сцена“, најдовме околу 35 видеа закачени од македонски корисници. Оваа бројка доаѓа од натпреварот на Motika.com за најоткачен Harlem Shake танц.

Од сите пријавени видеа на натпреварот, некои се избришани, а се сомневаме дека има и непријавени, најгледано е Harlem Shake видеото од Битола со над 103.900 прегледи, додека вкупниот број на прегледи на сите пријавени видеа е над 576.000 пати.

[youtube]Rc2Fx0QlNcU[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии