MacBook Pro има сериозни проблеми со батеријата

По подолг период Apple е пред посериозни проблеми. Минатата недела американскиот Consumer Reports соопшти дека за прв пат нема да дадат препорака за MacBook Pro поради проблеми со батеријата.

„Во текот на тестовите батеријата на MacBook Pro имаше сосем различни резултати. Во тестовите на 13-инчниот модел со тачбар, батеријата траеше 16 часа, па 12.75 часа, па 3.75 часа. За 13-инчниот модел без тачбар уредот работеше 19.5 часа со едно полнење,  па 4.5 часа следниот пат. За 15 инчниот лаптоп тестовите на батеријата покажаа дека со едно полнење уредот работи помеѓу 18.5 и 8 часа.“, вели Consumer Reports.

Засега Apple не ги коментира резултатите на истражувањата. Компанијата ќе почека да види кои се проблемите, па ќе излезе со официјално соопштение. Филип Шилер на Twitter објави дека компанијта е во консултација со Consumer Reports и ќе се обратат по споредбите на резултатите.

Проблемите кои ги има Apple се одлична можност за докажување кај другите производители. Microsoft со Surface има одлична шанса да го искористи фијаското со батеријата и да освои дел од потрошувачите на Apple. Dell XPS 13 е друг уред кој може да биде сериозен конкурент…

1 коментар на “MacBook Pro има сериозни проблеми со батеријата

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии