Mac OS X Lion ќе е достапен преку App Store

Mac продавница беше стартувана во јануари и најверојатно Apple се обидува да ја направи место за симнување на сиот потребен софтвер. Диструбиурање дигитален софтвер може да значи и дека Apple ќе ги тргне диск драјверите од идните компјутери, вели AppleInsider.

Според верзијата за програмери на OS X Lion, Mac корисниците ќе можат да очекуваат Mission Control, опција што ги поврзува Exposé, Dashboard, Spaces и апликации на цел екран за да се даде преглед врз сите апликации, Launchpad – опција за полесно стартување на апликации, нови мултитач движења, нова верзија на Mail, AirDrop алатка за безжичен пренос на фајлови меѓу два Mac-а, Resume за враќање на апликацијата, Auto Save, FileVault за енкриптирање на дискови на локални и ектерни драјвери…

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии