M3Con – Предавање на Мара Макмахон од Pixar

IT.mk редакција

во ИТ.МК

Денес е последниот говорник на годинешниот M3Con. Настанот најпрво се одложи како конференција во живо, но организаторите успеаја да организираат најголемите експерти сепак преку онлајн говор да им се обратат на сите кои се заинтересирани.

За денесе е најавено предавањето на Мара Мекмахон, Modeler и Rigger во Pixar Animation Studios. Мара е дел од тимот кој работеше на популарниот анимиран филм ,,Bao” во продукција на PIXAR, кој беше објавен пред светски познатиот анимиран филм „Incredibles 2″.

Со враќањето на BoPeep во Toy Story 4, уметниците имаа задача да го оживеат повеќедеценискиот лик чиј живот испадна поразличен од Вуди.

На едукативното предавање таа ќе зборува за развојот на BoPeep низ целиот тек на работата на тимот, почнувајќи од истражување на оригиналните средства за приказната за играчките и уметничките дела од архивите на Pixar, одејќи преку волуцијата  во приказната и секторот за уметност, и конечно преку тимско местење, засенчување и прилагодување.

Говорот започнува од 21:00 може да прегледате или на линкот подолу или директно на страницата на М3DS академијата.

Watch live video from M3DS_Academy on www.twitch.tv

Disclaimer: IT.mk е медиумски спонзор на настанот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии