Lucid Air без софтверски ограничување „лета“ со 376 km/h

Главниот конкурент на Tesla, Lucid Air на тест патека достигна брзина од 376 km/h. Барем кога луксузните електрични возила се во прашање Tesla и Rimac немаат многу конкуренција. Lucid Motors за овој тест го отстрани софтверското ограничување од возилото. Сепак надвор од тест патеките Air доаѓа со ограничување на брзината од 248 km/h. Ова е прво возило на компанијата и можеби затоа и e поинтересно да се следи како напредува.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии