Листа на апликации за поголема продуктивност и онлајн колаборација

Со секојдневниот напредок и појавувањето на нови технологии предвидувањата за изгледот на работната околина полека се остваруваат. Се повеќе компании почнуваат да ја организираат работната околина поинаку за да можат да ги искористат сите нови технологии за поголема продуктивност. Веќе има идеи како iDesk или веќе реализиразниот Microsoft Surface.

Функционалностите на ваквиот вид работна површина се поврзани со неговата интеракција со поставени објекти, како што се мобилен телефон, таблет, фотоапарат, камера итн., од кои лесно може да префрлате фајлови и документи, да ги зачувувате и прегледувате на вашиот компјутер и да ги едитирате на самата работна површина.

Веќе постојат многу колаборативни апликации кои ја зголемуваат продуктивноста и увидот во проектите, помагаат на тимската работа, го намалуваат потребата на канцеларии и дозволуваат синхронизација со работењето од дома или од други локации.

Повеќето од  веб апликациите наменети за воспоставување на колаборација, комуникација и надзор на проектите,  имаат бесплатна верзија, која иако го лимитира бројот на корисници и достапниот простор за работа, сепак е корисна за да се провери алатката пред посериозно да започне да се користи.

Популарни веб алатки за синхронизирана обработка на документи:

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии