Линус Торвалдс објаснува како работниот простор му помага во креативниот процес

Креаторот на Linux, Линус Торвалдс, неодамна го претстави просторот во кој што работи и објасни дел од неговиот креативен процес. Покрај новото биро и лентата за трчање, чија комбинација во шега ја нарекува Zombie shuffling desk, во работната соба сè уште е присутно и старото работно биро со куп стари проекти на него. Тука се и MakerBot Replicator 2X 3Д-принтерот кој е наменет за неговите деца, хард-дискови од последните 15 години кои сè уште не го пронашле својот пат до ѓубрето, а се разбира има простор и за куп пингвини кои се маскота на Linux. Доколку ве интересира работниот простор на повеќе Linux развивачи можете да ја погледате презентацијата на работниот простор на Грег Кроа-Хартман и Стив Ростед.

[youtube]HSgUPqygAww[/youtube]

[youtube]rSjgVeNQrN0[/youtube]

[youtube]04VpdhLccqk[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии