LinkedIn воведе новитети во споделувањето информации

Новитетите во споделувањето информации на LinkedIn се воведување на ‘јавни и приватни” пораки, односно целосна корисничка контрола на тоа кој ги гледа тие информации.

Сега при споделување на информација се додаваат и мал извадок од споделените текстови, а не само насловот. Сите постови можат да се едитираат и да се избришат. Воведено е и полесно споделување на постови од други што ви се допаѓаат, налик на RT (retweet) на твитер. Тоа е корисно бидејќи се шири мрежата на луѓе кои знаат и имаат добри информации за вас. Додатно секое ре-споделување на постовите го прикажува и оригиналниот извор на информацијата.

Има и нов lnkd.in сервис за кратење УРЛ адреси. Повеќе на LinkedIn блогот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии