LinkedIn со новости за компаниските профили

Покрај редизајнот на профилите, сега се воведе и опцијата за Insightful статистика за вработените во компанијата како и растот на компанијата според поврзаните профили на LinkedIn.

Најголемата промена е воведување на Career Tab за компаниите. Секоја компанија ќе може сега да постави страна со детали за вработување, професионална соработка… и други информации кои секој корисник на мрежата ќе може да ги прегледа или да се претплати на нив.

„Како што ги истражувате компаниите кои ве интересираат, ќе имате можност да разберете и да се рефлектирате на практиката за вработување на таа компанија, да чуете што зборуваат вработените за работното искуство и да научите повеќе за профилите на другите вработени во компанијата.“ пишува Рајан Рослански, директор во LinkedIi.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии