Like копчето на Facebook стана Share

Отсега со стискањето на Like копчињата на секоја работа која ќе ја сретнете, содржината визуелно ќе се појави на вашиот ѕид, а и ќе се истакне и во фидот за вести каде ќе го видат сите ваши пријатели. Ова е одлично за дистрибутерите на содржина, пример весници или блогери, затоа што ќе добијат доста повеќе публицитет.

Оваа промена, гледано од функционалната страна, ова е одличен потег. За веб дизајнерите, ова може да помогне да се користи само едно Facebook копче при секој текст. Промената на Like не значи дека Share копчето е тргнато од употреба, тоа е тука и ќе остане, само од Facebook нема повеќе да работат на неговото развивање.

2 коментари на “Like копчето на Facebook стана Share

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии