LG ја претстави новата ултра тенка W7-серија на телевизори

Новите телевизори од LG се ултра тенки, а овојпат кога велиме ултра навистина и го мислиме тоа. Серијата W7 е потенка од 3 милиметри, да бидеме прецизни, точно 2.6 милиметри.  Единствен начин за инсталација на телевизорот е да се прицврсти на ѕид.

Серијата е со резулуција 4К која станува стандард кај новите модели. Сепак ова е предобро за да биде потполна вистина. Со оглед на дебелината, на телевизорот нема простор за потребните приклучоци. Четири HDMI порти, три USB порти како и оптичка порта се поставени на „додатокот“ кој со екранот е поврзан преку тенка лента. Во овој додаток се сместени и звучниците за телевизорот. Постои можност лентата да се скрие во ѕидот, но корисникот сепак мора да пронајде простор за додатниот дел.

Малата димензија овозможува телевизорите да бидат значително полесни. Новата 65-инчна верзија ќе тежи единствено 8 kg, 77-инчниот модел тежи 12 килограми. За тежината на додатокот засега нема податоци.

Засега нема дополнителни податоци за цената и достапноста на W7-серијата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии