LastPass е веб сервис кој ако користите разни профили и сајтови ви го поедноставува животот бидејќи ќе треба да запомните само една лозинка.

Користењето на LastPass е едноставно. Откако ќе го инсталирате софтверот тој ќе ги запомни сите ваши лозинки од сите ваши сервиси и при наредното логирање нема да морате да ги внесувате лозинките повторно. При самата инсталација LastPass ги експортира сите претходно запомнети лозинки од вашите прелистувачи и веднаш можете да ја користит „мастер“ лозинката за логирање на сервисите.

LassPass ги енкриптира податоците, а исто така чува лог од сите логирања на разните сервиси и последните користења на лозинките што го прави сервисот доста безбеден во поглед на водење сметка дали профилот ви е компромитиран. Има и опција да си го синхронизирате програмчето со други компјутери кои ги користите.

Подолу има основен туторијал кој го објаснува LastPass, а повеќе видеа ќе најдете тука.

[youtube]obzh77-nD-I[/youtube]

(via Зоран Димовски)

2 коментари на “LastPass, еден клуч за сите врати

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии