Kuka ја претстави иднината на работата – роботи и луѓе заедно

Дејан Соколоски

во Вести

Германскиот производител на роботи Kuka ја претстави иднината на дел од работните задачи. Фокус на развојот е заедничка работа на роботи и луѓе, што придонесува за поголема продуктивност и флексибилност.

Комбинацијата на робот и човек не е единствената причина заради која е постигната поголема флексибилност. Можностите за промена на дел од роботот и едноставно програмирање од луѓе кои не се експерти е клучна.

Од Kuka најавуваат функционалности со кои ќе се надминат сите предизвици кои ја прават автоматизацијата комплексна. Засега компанијата претстави кусо видео од демо кое ги претставува можностите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии