#Кромидфест: Розева е младоста во кралството Македонија

Можеби сатирата е лекот кој ќе ја убие македонската депресија, и ќе ја замени со инспирација. Во обид да ги разбуди младите креативци, Радио МОФ стартува онлајн конкурс „Розева е младоста во кралството Македонија“ во која ги повикуваат сите кои сакаат да добијат Apple iPad 2 од 16 GB да го погледнат светот низ розевите очила и да креираат пара вести.

Конкурсот е отворен до 6-ти февруари за твитови со хаш-таг #кромидфест (кромид на англ. Onion, на срб. Njuz.net), но и за видеа, аудио, фотографии или текстови кои ќе бидат пратени на konkurs(at)radiomof.mk. Сите дела ќе бидат објавени на сајтот на Радио МОФ.

Подолу се дел од твитовите кои беа објавени до сега. Ако имате подобра идеја слободно приклучете се!

 

 

 

 

 

 

 

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии