Креаторот на Java се вработи во Google

Покрај тоа што може да помогне со своите вештини и да придонесе за поквалитетни производи од Google, г. Гослинг може да биде и огромна помош што се однесува и до тужбата. Тој веќе ја изрази својата критичност кон тужбата од страната на Oracle, велејќи дека патентирањето не било првичната замисла на Java. Г. Гослинг реши да ја напушти компанијата со која остана 26 години минатата година баш поради тоа што беше купена од Oracle, изјавувајќи во моментот дека „се што има да каже за својата одлука би било многу искрено и би направило повеќе лошо отколку добро.“

Гослинг во својот блог вели дека сеуште не знае што ќе работи, но сите предпоставки паѓаат дека ќе помага во развивањето на Android.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии