Краток квиз за енциклопедии

Какво е вашето познавање за енциклопедии? Шест прашања за шеесет секунди време. Почнуваме!

1. Како се викаше екциклопедијата на Microsoft?

Correct! Wrong!

2. Како се викаше нивната позната игра со тривиални факти, со тема од средновековното доба?

Correct! Wrong!

3. Која онлајн енциклопедија беше основана во 1999 година од писателот Даглас Адамс?

Correct! Wrong!

4. Која енциклопедија напишана од експерти допринесе до лансирањето на Wikipedia?

Correct! Wrong!

5. Која американска агенција ја објави World Factbook?

Correct! Wrong!

6. Кое од следниве работи не постои?

Correct! Wrong!

Краток квиз за енциклопедии
Not bad
Не е лошо, но секогаш може подобро!
You got this
Браво, твоето познавање за енциклопедии е одлично!

Share your Results:

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии