Користете различни оперативни системи од USB со Ventoy

Имате USB драјв, многу оперативни системи и желба за инстантен пристап до нив од еден компјутер? Да ве запознаеме со Ventoy, апликација која ќе ви дозволи да складирате најразлични Windows и Linux оперативни системи на едно USB и директно да им пристапите преку нив без да го формирате драјвот на вашиот компјутер или да се малтретирате со други комплицирани процесури.

Со Ventoy едноставно копирате еден или повеќе ISO фајлови кои содржат оперативен систем и, потоа, добивате пристап до него. Студиото зад алатката има тестирано над 260 ISO фајлови, што значи дека, доколку навистина сакате, можете да го наполните вашето USB со огромна бројка оперативни системи, спремни за релативно брз пристап до нив.

Ventoy е open-source, целосно бесплатна алатка.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии