Користете го вашиот iPhone како модем за Ubuntu

Сите кои што имате дата пакет сакате да можете да си го користите интернетот и на компјутер. Кога имаме iPhone и Windows не е многу комплицирано. Само инсталираме iTunes и тоа би било тоа.

Кога имате Ubuntu сето тоа е уште поедноставно. Се состои од 3 команди кои треба да ги внесете во терминал. Целата постапка + коментарите (многу проблеми кои произлегуваат се објаснети и решени во коментарите) можете да ја најдете тука. А овдека ќе ги имате командите во кратки црти:

За bluetooth tethering:

sudo add-apt-repository ppa:blueman/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install blueman

За USB tethering:

sudo apt-get update
sudo apt-get install gvfs ipheth-utils
sudo add-apt-repository ppa:pmcenery/ppa

(сликата е од paperblog)

1 коментар на “Користете го вашиот iPhone како модем за Ubuntu

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии