Користете го барот за адреси на Chrome и Firefox како дигитрон

Пример за Firefox:

javascript:8*30

Можете да направите и кратенка со клучен збор (keyword) во Firefox, oткако ќе се направи bookmark, за да може да се користи, пример js 7*30.

За Google Chrome javascript кодот е малку различен, се користи:

javascript:alert(8*30)

A за креирање на кратенка, отидете во Preferences → Basics → Search → Manage Search Engines… и креирајте нов пребарувач со URL javascript:alert(%s).

Со javascript преку прелистувачите ќе можете да пресметувате додавање, одземање, множење, делење, процент, конверзија, корени… Еве листа на команди со Math методот во Firefox.

(via 2ality)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии