Корисниците ќе можат да се скријат од Google Analytics

„Решението е да направиме додаток за сите прелистувачи што ќе им овозможи на корисниците да изберат нивните информации да не се следат.“ пишува Ами Чанг, продук менаџер на Google Analytics.

Оваа решение на Google може да ги смири корисниците кои се загрижени дека Google им го прати секој чекор, но од друга страна може да направи проблем на веб сајтовите кои користат Google Analytics бидејќи анализите и мерките потребни за маркетинг решенија ќе зависат не од посетеноста туку од популарноста на тој додаток.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии