Копирањето некогаш се исплати: Bing му се приближува на Google

Според податоците од истражувањето (кое е направено за корисниците во САД), на Bing му припаѓаат 27.44% од сите пребарувања во месец Јануари, од кои Yahoo 14.62 a Bing 12.81% (Yahoo му припаѓа на Bing уште од август минатата година). Google на своја страна има 67.95% , што е 2% помалку од минатиот месец.

Google Bing

Bing и Yahoo исто така ја имаат и највисоката стапка на успешност во Јануари, 81.54% и 81.38% соодветно. Стапката на успешност на Google e 65,58%. Ова според Experian Hitwise е одличен начин и двата пребарувачи да ја увидат стапката со која корисниците добиваат релевантни резултати на своите пребарувања.

google bing 2

Ова се статистики од САД, додека на глобално ниво Google има огромен доминантен удел, во некои држави дури и над 90%, пример во Македонија. Но ИТ светот е динамичен и променлив свет кој се води по трендовите. А САД е извор на поголем дел од тие трендови.

1 коментар на “Копирањето некогаш се исплати: Bing му се приближува на Google

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии