Конечно корисна технологија, 3Д принтер за палачинки

Дејан Соколоски

во Вести

PancakeBot е апарат за кујна кој ќе им помогне на корисниците да си направат вкусен и уникатен оброк.

Принтерот е едноставен за користење, смесата за палачинки се сипува во горниот дел и се „печати“ директно на местото за готвење. Дизајнирањето на изгледот на палачинките е со софтвер и може да се креираат различни форми, иако не премногу прецизно. Дополнително, за оние кои се помалку вешти, производителот има креирано куп готови модели кои можат веднаш да се приготват.

Уредот е пренослив, и не мора да биде приклучен на компјутер. Сликите се префрлаат преку SD-картичка. Можеби токму недостатокот е SD картичка која не доаѓа со пакувањето, најмногу поради високата цена на уредот од околу 300 долари.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии