Конечно гејминг на MacBook Pro! Играјте Doom на Touch Bar

Тач барот на MacBook Pro можеби не е нешто што ќе ги смени навиките и правилата, како што првично Apple го најавуваше. Но сепак можноста за програмирање на функции можеби ќе биде поинтересна отколку што и ние како корисници првично претпоставувавме и критикувавме…

Најверојатно најдобриот показател за програмабилноста на лентата доаѓа од хакерите. Адам Бел сподели видео на кое се гледа како тој ја игра Doom на тачбарот на новиот MacBook Pro.

Секако димензиите на лентата не се идеални за гејминг, но можностите за прилагодување на лентата се импресивни. Освен целата игра г. Бел на лентата потоа ги постави само основните податоци за карактерот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии