Компанија која им плаќа на студентите да си напишат домашно по математика

Дејан Соколоски

во Свет

Математика е еден од најважните предмети во модерното општество. Речиси и да не постои наука за која не ви е потребно барем основно познавање на математика. Сепак, за дел од учениците овој предмет и не е омилен. Поради ова, една компанија од Австралија, Mathspace, основата од говорникот Мохамад Џабара, им плаќа на учениците за домашните по математика. Секако ова треба да биде само дополнителна мотивација, желбата за знаење сè уште треба да остане главна мотивација.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии