Која конфигурација се препорачува за Horizon Zero Dawn?

Како што сигурно знаете, PS4 хитот Horizon Zero Dawn напаѓа и на PC фронтот. Таа верзија излегува на 7 август, но за да го извлечете графичкиот максимум ќе ви треба компјутерска конфигурација која е значително помоќна од конзолата на Sony.

Минимална побарувачка:

Оперативен систем: Windows 10

Процесор: Intel Core i5-2500k или AMD FX 6300

RAM: 8GB

Графичка: Geforce GTX 780 3GB или AMD Radeon R9 290 4GB

DirectX: Version 12 

Простор на хард диск: 100GB

Препорачана конфигурација:

Оперативен систем: Windows 10

Процесор: Intel Core i7-4770k or Ryzen 5 1500X

RAM: 16GB

Графичка: Geforce GTX 1060 6GB или AMD Radeon RX 580 8GB

Direct X: Version 12

Простор на хард диск: 100GB

Ќе ја играте ли Horizon Zero Dawn на PC или сосема сте задоволни со PS4 верзијата која, иако е три години стара, и понатаму се одликува со едни од најубавите места во дигиталните светови?

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии