LinkedIn е друштвена мрежа за бизнис, каде можете да останете во контакт со своите минати и сегашни колеги, каде можете да најдете нови бизнис можности и шанса за развој на кариерата, или пак едноставно да најдете совет кој ќе ви помогне од разни експерти и професионалци.

Според инфографикот на Gigya, кој е направен според статистиката од оние корисници кои го користат својот LinkedIn профил за логирање на други друштвени страници, најбројните професионалци на LinkedIn доаѓаат од работите поврзани со продажба, администрација, академици и операции, сите над 10%, додека по нив следуваат инженери, ИТ професионалци и консултанти.

(via Netokracija.com)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии