Кога виртуелниот свет е инспирација за фотографии

Данкан Харис има навистина необично хоби да фотографирање“ на моменти од видео игри. За да ги фати овие моменти тој користи исти техники како тие кои користат фотографите. „Со фотографирање на моменти кој нормално, само би пролетале, можете да тврдите дека всушност станува збор за уметност.“, вели The Verge. Иако се сомневате дека видео игрите се уметност, секако по гледањето на овие фотографии нема да може да речете дека тие не се составени од вистински уметнички ремек дела.

Доколку сакате да разгледате повеќе од фотографиите на Данкан Харис, можете да ја посетите неговиот сајт Dead End Thrills.

1 коментар на “Кога виртуелниот свет е инспирација за фотографии

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии