Kodak можно е да го продаде сервисот Gallery Online на Shutterfly

Во време кога Kodak искусува банкрот, и кога целата компанија мора да се реструктурира за да се справи со новата ситуација, 23,8 милиони долари навистина доаѓаат како пријатна вест. Сите кориснички податоци ќе бидат префрлени на Shutterfly.

Тоа е сумата која е договорена за сè уште непотполно реализираниот договор помеѓу Kodak и Shutterfly, каде што Shutterfly ќе добие 75 милиони корисници преку продажбата на овој сервис за онлајн фотографии. Сè уште постои можност друга компанија да понуди повеќе, и тоа голема можност кога ќе се земе во предвид конкуренцијата на Shutterfly.

>Кога банкротираше, Kodak реши да го пренасочи својот бизнис кон принтери, рамки со фотографии и слични продукти, со тоа што тотално прекина производство на дигитални камери.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии