Кина ја менува иднината на купувањето

Дејан Соколоски

во Веб

Кина е една од најиновативните држави во последните десетина година. Куп компании работат на е-трговијата, па порастот од онлајн трговијата е 2 пати поголем отколку во САД. Интересно, Кина го прескокна десктоп шопингот и започна директно со паметни телефони.

Погледнте го TED говорот на Ангела Вонг за да дознаете како Кинезите ги користат онлајн трговијата и можностите кои ги нуди истата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии