Подолу е презентација „Електронска трговија“ од српското Mинистерство за трговија (via @tkmkd) во која се објаснуваaт плановите на Србија и нивната стратегија за развој на електронската трговија, и тоа што е интересно „како да се подобри конкурентот на производите користејќи иновации во работењето“.

Што се однесува до Македонија, веќе има поставено закон за електронска трговија, има планови да се промовира и подобри е-трговијат но сега за сега наголемиот проблем за развојот се корисниците кои не се толку заинтересирани да тргуваат преку веб. Еве корисни линкови за македонските закони, стратегии и истражувања за е-трговија

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии