Како се менува Земјата од 1984 до денес на Google Earth

IT.mk редакција

во Вести

Timelapse функцијата на Google Earth графички ни покажува како се менува земјата последниве четириесетина години. Сателитските снимки ни овозможуваат да прегледаме како Обединетите Арапски Емирати креираат вештачки острови во морето; Како ураганите го менуваат крајбрежјето во Северна Каролина; Како природата го освојува Припјат. Во Македонија може да ги погледнете промените на Дојранското и Преспанското Езеро.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии