Како работи хуманоидниот робот Atlas

Boston Dynamics од неодамна се дел од Hyundai, но по се изгледа работата на тимовите не се променила. Роботот Atlas и четириножните роботи и натаму се фокус на компанијата. Неодамна објавија кусо видео во кое може да се види како работат на хуманоидниот робот и кои се плановите за иднина. Во моментов роботот Atlas нема комерцијална употреба, а развојниот тим на Boston Dynamics го користи за тестирање и развој на нови функционалности.

За разлика од финалните видеа во кои може да видиме дел од можностите на роботите, во ова видео може да видиме и како се надминуваат грешките или оштетувањата на роботот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии