Како изгледаше годинешниот DARPA Cyber Grand Challenge без ниеден човек учесник

DARPA Challenge изминатите години донесе многу возбуда и напредок на полето на роботиката. Последниот турнир одржан во Лас Вегас, спротистави потполно автономни машини кои сега се натпреваруваа со сајбер напад и одбрана.

Играта е слична како и оние во кои се натпреваруваат луѓето, „Освои ја базата“. Победник на натпреварот е тимот на All Secure и нивниот бот Mayhem.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии