Како функционира процесорот?

Дали знаете како функционира процесорот? Ова информативно видео на поедноставен начин ќе ви помогне да сфатите и да дознаете како работи најважниот дел на компјутерот. Објаснувањето освен процесорот, спомнува и елементи како RAM, аритметичко-логичка единица и register.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии