Како е да се биде робот?

Дејан Соколоски

во Вести

Леила Такајама има искуство со роботи. Таа има неколку роботи, правосмукалка и чистач за тоалет за мачиња. Таа се обидува да ве убеди дека сите дома имаме неколку основни, рудиментарни роботи. Пример, термостат или машина за перење на садови. Единствената разлика помеѓу овие апарати и роботите е што апаратите се толку фокусирани, и толку се добри во работата, што сме престанале на нив да гледаме како на автомати.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии