Како до Windows 7 на Mac

IT.mk редакција

во Совети

{mosimage} Аpple го надогради Boot Camp алатката да подржува Windows 7. Ова може да им користи на Mac корисниците па најдов доста корисен текст од DigitalTrends за како да инсталирате Windows 7 на Mac.

Ќе требa да го надоградите Boot Camp. Потребно е да се направи нова NTFS партиција за Windows-oт (мин 16GB). Откако ќе ја стартувате инсталацијата со Boot Camp Assistant инсталацијата е иста како и кај секој Windows 7, освен што ќе мора да пазите на детали, како да одберете ‘custom’ инсталација и да ја одберете правата партиција…

Повеќе информации за инсталацијата ќе најдете кај DigitalTrends, кај SimpleHelp кои имаат водич со слики од инсталацијата или во водичот на Apple за Boot Camp.

{mosimage}Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии