Како да снимите поткаст – втор дел – #комкаст 96

IT.mk редакција

во ИТ.МК

Ако сакате да креирате подкаст или слична содржина тогаш советите кои Дарко ги споделува во овој подкаст ќе ви бидат многу корисни. Советите се супер практични, и не само што ќе ви помогнат да одберете соодветна опрема за подкаст, туку ќе ви помогнат и да дознаете каде оваа опрема може да ја најдете кај нас.

Покрај микрофоните и прилагодувањето на просторијата, во #комкаст 96 може да погледнете и кој софтвер е најсоодветен за креирање на подкаст.

Во оваа епизода ќе слушнете:

  • како да изберете микрофон
  • Што друго ви е потребно за микрофонот
  • како да изберете и подготвите просторија за снимање
  • кои онлајн сервиси да ги користите ако снимате интервју онлајн
  • како да изберете камера и опрема за видео
  • светло и позиција на снимање видео

Ова е втор дел од подкастот „Како да направите подкаст“ и заедно со „#комкаст 86 – Како да направите поткаст!“ прават една целина.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии